13 lipnja, 2013

Čokoladna parfe torta

Ah, evo me napokon. Naime fotić me je iznevjerio, dao je svoje tako da nisam mogla ovjekovječiti moje slatke izazove.
Sada mi stiže novi fotić koji će nadam se donekle ispunit moja očekivanja, nadam se i da ću uspjeti naći malo više slobodnog vremena za uživat u slatkim delicijama (i pokojoj slanoj) moje kuhinjice.
Danas sam nešto tražila po kompjuteru i naišla na slike kolača koje sam radila lani i koje nisam s vama podijelila, jednostavno sam na njih zaboravila.


Drago mi je da sam pronašla te slike jer ova torta je predivna, naročito za ljubitelje čokolade. sjećam se da su me privukle predivne slike sa bloga Svaštarica tako da i tamo možete pronaći recept :-). 

Biskvit:
3 jaja
80 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice narančina soka
1 žlica naribane narančine kore
70 g mljevenih oraha
1 žlica brašna
1 žlica marmelade od breskve ili marelica (može i neke druge)

Izmiksajte žumanjke i šećer. U to dodajte čokoladu koju ste otopili na pari. Dodajte sok i narančinu koricu, mljevene orahe i tučeni snijeg od bjelanjaka.
Smjesu ulite u kalup za torte koji možete obložiti papirom za pečenje i pecite u ranije zagrijanoj pećnici na 160 c nekih 40min. Isprobajte biskvit.


Kada se biskvit ohladi stavite ga na tanjur (za torte), namažite marmeladom te onda vratite obruč od kalupa preko biskvita.

Krema:
300 g čokolade za kuhanje
400 ml slatkog vrhnja (za šlag)
250 ml mlijeka
1 Parfe krema Dolcela
Za kremu otopite čokoladu sa slatkim vrhnjem te ju pustite da se ohladni. Dodajte mlijeko i parfe kremu (smjesu) i sve dobro izmješajte mixerom cca 4 min . Kremu izlijte na biskvit pa spremite u frižider da se dobro ohladi. .

Tortu možete poslužiti sa šlagom, voćem ili čokoladnom glazurom.



3 komentara: