24 srpnja, 2011

Londoneri sa čokoladom i orasima

Inače Londonere radim klasično bjelanjci i bademi, ali sam kod prijateljice probala ove i svidjeli su mi se. Jedino što bi možda promjenila orahe odnosno ostala bi pri bademima. Ja sam ih radila u velikoj plitkoj tepsiji ali može se i u manjoj i višoj.


                Tijesto:
              10 dag margarina
         2 žlice šećera
   20 dag brašna
 3 žumanjka
    prstohvat soli
        malo praška za pecivo
              2 žlice kiselog vrhnja
                      (može mlijeka ili milerama)


Umijesite tijesto od sastojaka i ostavite ga u frižideru oko 30 min ,ako stoji više nema veze.
Kada je odstajalo tjesto razvaljate na željenu veličinu i stavite u pleh koji ste predhodno namazali. Tijesto premažite marmeladom od marelica (prije je u jednoj zdjelici dobro izmješajte žlicom kako bi je lakše razmazali, možete dodati i malo mlijeka).


Nadjev:
 3 bjelanjka
   15 dag šećera
       20 dag oraha ili badema (samljevenih)
         10 dag nasjeckanih oraha ili badema
            3 rebra čokolade za kuhanje
          1 vanilin šećer
        malo ruma
      naribane limunove korice
                                                       4 žlice marmelade od marelica


Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te u im dodate otopljenu čokoladu, vanilin šećer, šećer, mljevene orahe ili bademe, koricu limuna, i malo ruma.
Nadjev rasporediti po tijestu i posuti sa 10 dag krupnije narezanih oraha.
 
Peći na 180c, oko 20minuta.

Narezati kako vam paše dok je kolač vruć jer kada se ohladi bjelanjak se jako mrvi.

2 komentara:

  1. Svrati na moj blog čeka te mala zanimacija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj baš mi je žao definitivno kasno palim :(

    OdgovoriIzbriši