16 kolovoza, 2012

Tikvice punjene šunkom i sirom

Ovaj recept sam našla na Coolinariki , zasitila sam se uvijek istih dosadnih jela i uhvatio me gušt za nečim malo drugačijim i novim. Nažalost kada kuham uvijek moram paziti na namirnice da su prihvatljive mojim klincima. Filip (4) je još mali pa većinom sve pojede ali Lara (11) bira, doduše pojede i ona ali... Recima kod tikvica su joj problem koštice, hm i ja se pitam koje koštice ali ona ih vidi, osjeti te koštice i gotovo. Međutim prednost ovih tikvica je što se "meso" tikvice izmiksa štapnim mikserom i od tzv. koštica ni traga. Pojelo se sve svi zadovoljni, a ja presretna.

Znači računamo jednu tikvicu po osobi  (za klince računam jedna za oboje).


Sastojci:
- 1 tikvica = jedna osoba
- 4 fete sira (stavila sam Gaudu može i neki drugi)
- 4 fete šunke (ja najviše volim onu Pikovu zlatnu-kuhanu šunku a vi možete po svojoj volji staviti neku drugu)
- maslinovo ulje i sol

Tikvice prepolovite i sa jednom žlicom izdubite ih te "meso" stavite u neku zdjelu. Kada ste ih izdubili posolite ih i pustite da odstoje dok radite nadjev. Tikvice će pustiti vodu koju kasnije samo recimo istresete i prije nego što ćete ih puniti premažete ih sa malo maslinova ulja.



Nadjev:
- meso od tikvica
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice pasate od pomidora (ja sam stavljala onako od oka)
- 2 žlice vrhnja za kuhanje (isto onako od oka)
- dvije šake krušnih mrvica ( pazite da vam nadjev bude dovoljno gust)
- sol, papar, možete dodati začina ako volite bosiljak i sl.

Meso od tikvica dobro izmiksate štapnim mikserom. Dodate već narezani češnjak, pasatu, vrhnje za kuhanje, krušne mrvice pa začinite.

Stavite fetu šunke na nju fetu sira premažete sa nadjevom i zarolajte. Na svaku polovicu tikvice idu dvije rolice šunke i sira.

Vatrostalnu zdjelu iili već što ste izabrali za pečenje premažete maslinovim uljem pa ostatkom smjese. Na to posložite tikvice te ih zalijte sa pasatom i vrhnjem za kuhanje (ne previše).
Peći na 200c oko 35 min.

                                            Originali recept će te naći ovdje!

Broj komentara: 11:

  1. Ovo izgleda jako dobro! vjerujem da je odlično!

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo je fenomenalno, iskoristit ću ideju,baš mi se sviđa recept :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš mi je drago što vam se sviđa, ma super je! Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bombastično Jana! ;) Lijepo izgleda. Prvo što mi je u oko upalo je limunada u bokalu- ako je limunada ili nekakvo drugo piće. I kod mene stalno sad tikve i tikvice na meniju, iskorištavam još malo ovog ljeta što nam je ostalo na raspolaganju.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo ti je odlično i ja obožavam tikvice.

    OdgovoriIzbriši
  6. Da radi se o limunadi, limun me definitivno najbolje osvježi u ove ljetne dane!
    Tikvice su zakon ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja iht taman jedem kod susjede, zvala me na probu:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Kaže mi susjeda,pa što ne napisa jesu li ti dobre nego samo da jedeš::lol:Heheee,pisala i jela u isto vrijeme pa sad da javim da su odlične))

    OdgovoriIzbriši
  9. Upravo sad se peku,kad probam napišem kakav je bio dojam,jer imam stroge kritičare :*

    OdgovoriIzbriši