Ovaj recept sam našla na Coolinariki , zasitila sam se uvijek istih dosadnih jela i uhvatio me gušt za nečim malo drugačijim i novim. Nažalost kada kuham uvijek moram paziti na namirnice da su prihvatljive mojim klincima. Filip (4) je još mali pa većinom sve pojede ali Lara (11) bira, doduše pojede i ona ali... Recima kod tikvica su joj problem koštice, hm i ja se pitam koje koštice ali ona ih vidi, osjeti te koštice i gotovo. Međutim prednost ovih tikvica je što se "meso" tikvice izmiksa štapnim mikserom i od tzv. koštica ni traga. Pojelo se sve svi zadovoljni, a ja presretna.
Znači računamo jednu tikvicu po osobi (za klince računam jedna za oboje).
Sastojci:
- 1 tikvica = jedna osoba
- 4 fete sira (stavila sam Gaudu može i neki drugi)
- 4 fete šunke (ja najviše volim onu Pikovu zlatnu-kuhanu šunku a vi možete po svojoj volji staviti neku drugu)
- maslinovo ulje i sol
Tikvice prepolovite i sa jednom žlicom izdubite ih te "meso" stavite u neku zdjelu. Kada ste ih izdubili posolite ih i pustite da odstoje dok radite nadjev. Tikvice će pustiti vodu koju kasnije samo recimo istresete i prije nego što ćete ih puniti premažete ih sa malo maslinova ulja.
Nadjev:
- meso od tikvica
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice pasate od pomidora (ja sam stavljala onako od oka)
- 2 žlice vrhnja za kuhanje (isto onako od oka)
- dvije šake krušnih mrvica ( pazite da vam nadjev bude dovoljno gust)
- sol, papar, možete dodati začina ako volite bosiljak i sl.
Meso od tikvica dobro izmiksate štapnim mikserom. Dodate već narezani češnjak, pasatu, vrhnje za kuhanje, krušne mrvice pa začinite.
Stavite fetu šunke na nju fetu sira premažete sa nadjevom i zarolajte. Na svaku polovicu tikvice idu dvije rolice šunke i sira.
Vatrostalnu zdjelu iili već što ste izabrali za pečenje premažete maslinovim uljem pa ostatkom smjese. Na to posložite tikvice te ih zalijte sa pasatom i vrhnjem za kuhanje (ne previše).
Peći na 200c oko 35 min.
Originali recept će te naći ovdje!
Ovo izgleda jako dobro! vjerujem da je odlično!
OdgovoriIzbrišiovo je fenomenalno, iskoristit ću ideju,baš mi se sviđa recept :)
OdgovoriIzbrišiBaš mi je drago što vam se sviđa, ma super je! Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiBombastično Jana! ;) Lijepo izgleda. Prvo što mi je u oko upalo je limunada u bokalu- ako je limunada ili nekakvo drugo piće. I kod mene stalno sad tikve i tikvice na meniju, iskorištavam još malo ovog ljeta što nam je ostalo na raspolaganju.
OdgovoriIzbrišiOvo ti je odlično i ja obožavam tikvice.
OdgovoriIzbrišiDa radi se o limunadi, limun me definitivno najbolje osvježi u ove ljetne dane!
OdgovoriIzbrišiTikvice su zakon ;)
Ja iht taman jedem kod susjede, zvala me na probu:)
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiKaže mi susjeda,pa što ne napisa jesu li ti dobre nego samo da jedeš::lol:Heheee,pisala i jela u isto vrijeme pa sad da javim da su odlične))
OdgovoriIzbrišiUpravo sad se peku,kad probam napišem kakav je bio dojam,jer imam stroge kritičare :*
OdgovoriIzbrišiSutra cu ih spremiti.
OdgovoriIzbriši