Tijesto:
40 dag brašna15 dag šećera
20 dag putra (na sobnoj temp.)
1 jaje
naribana limunova korica
1 prašak za pecivo
5 - 6 žlica mlijeka
1 - 2 žlice kiselog vrhnja
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka i podijeliti ga u 2 djela. Pola tijesta razvaljati i staviti ga na dno namašćenog i pobrašnjenog pleha.
Nadjev:
6 jaja60 dag svježeg punomasnog kravljeg sira
15 dag šećera
1 kiselo vrhnje (dovoljan je ostatak vrhnja koje je ostalo od tijesta)
1 1/2 žličica naribane limunove korice
1 1/2 žličica limunova soka
4 žlice škrobnog brašna (gustin)
1 žličica praška za pecivo
Razdvojite žumanjke i bjelanjke . Istucite snijeg od bjelanjaka. Žumanjke zamješati sa ostalim sastojcima za nadjev. Na kraju lagano kuhačom umješati snijeg od bjelanjaka.
Nadjev preliti na tjesto koje ste prethodno stavili u pleh i pokriti ga drugim dijelom tijesta. Lagano ga izbockati vilicom.
Peći na 175 C oko 45 minuta. Posuti šećerom u prahu.
Ovaj kolač meni savršeno odgovara uz šalicu čaja od mente. DOBAR TEK!
Nema komentara:
Objavi komentar