Inače Londonere radim klasično bjelanjci i bademi, ali sam kod prijateljice probala ove i svidjeli su mi se. Jedino što bi možda promjenila orahe odnosno ostala bi pri bademima. Ja sam ih radila u velikoj plitkoj tepsiji ali može se i u manjoj i višoj.
Tijesto:
10 dag margarina
2 žlice šećera
20 dag brašna
3 žumanjka
prstohvat soli
malo praška za pecivo
2 žlice kiselog vrhnja
(može mlijeka ili milerama)
Umijesite tijesto od sastojaka i ostavite ga u frižideru oko 30 min ,ako stoji više nema veze.
Kada je odstajalo tjesto razvaljate na željenu veličinu i stavite u pleh koji ste predhodno namazali. Tijesto premažite marmeladom od marelica (prije je u jednoj zdjelici dobro izmješajte žlicom kako bi je lakše razmazali, možete dodati i malo mlijeka).
Nadjev:
3 bjelanjka
15 dag šećera
20 dag oraha ili badema (samljevenih)
10 dag nasjeckanih oraha ili badema
3 rebra čokolade za kuhanje
1 vanilin šećer
malo ruma
naribane limunove korice
4 žlice marmelade od marelica
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te u im dodate otopljenu čokoladu, vanilin šećer, šećer, mljevene orahe ili bademe, koricu limuna, i malo ruma.
Nadjev rasporediti po tijestu i posuti sa 10 dag krupnije narezanih oraha.
Peći na 180c, oko 20minuta.
Narezati kako vam paše dok je kolač vruć jer kada se ohladi bjelanjak se jako mrvi.
Svrati na moj blog čeka te mala zanimacija.
OdgovoriIzbrišiJoj baš mi je žao definitivno kasno palim :(
OdgovoriIzbriši